1 Haziran 2010 Salı

AEK-Bir Kulübe Bağlanmanın Başka Nedenleri

Dün yaşanılan insani yardım gemilerine hayvani müdahaleden sonra tüm dünya İsrail'e kin kusuyor. İşin politik / haklı / haksız taraflarına girmemekle beraber yıllarca fırınlarda pişirilen bir halka sahip olan İsrail'in aynı zulmü Filistin'e yapmasının elle tutulur bir yanının olmamasıyla beraber, AEK gibi sürgüne yollanan, buram buram İstanbul kokan bu güzel takım empati yapabildi. Ateşin üzerine ateşle gitmenin doğru olmadığını ama cevap verilmesi gereken yerde de seslerin sonuna kadar çıkarılması gerektiğini bilen bu güzel kulübün açıklaması burada. Türkçe metin ise Dağhan Irak'ın dilinden şu şekilde ;


“Bir göçmen kulübü olan AEK’in yönetim kurulu; dayanışma ve demokrasi ideallerine bağlılığını ifade eder ve on yıllardır İsrail Devleti tarafından insanlığı utandıran bir modern apartheid örneğine ve günümüzde izolasyon yoluyla soykırıma maruz bırakılan Filistin halkının yanındadır.
AEK, izole edilmiş Gazze’ye insani yardım götürmeyi amaçlayan “Özgür Gazze Hareketi” gemilerine yapılan saldırıyı en ağır şekilde kınar. En az on kişinin ölümüne ve onlarcasının yaralanmasına sebep olan bu saldırı, yeni bir uluslararası suçtur. Uluslararası toplum, insani yardımın muhtaç durumdaki Filistinliler’e ulaştırılmasından sorumludur.
Barbarlığa son verin!
Spor dünyasını, her sporcuyu ve spor severleri, barış için spor ideali çerçevesinde bu soykırıma karşı durmaya ve Filistin halkıyla aktif olarak dayanışmaya çağırıyoruz.
Biz AEK olarak bu yönde adımlar atacağız.” 


İyi ki varsın AEK, sana bağlanmamız için bir neden daha yarattın bize.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder